‘De Molenwiek’

Vanwege zijn brede slag verwierf Toine van der Krabben zich in de jaren ’70 de bijnaam ‘De Molenwiek’. Dat werd het pseudoniem waaronder hij vele jaren ingezonden stukjes schreef voor clubblad NetFout. Maandagmiddag liet ‘De Molenwiek’ weer van zich horen en dropte hij onderstaand artikel bij de redactie.
Heb jij ook iets te melden? De redactie h.wagenaars@planet.nl belooft niets, maar heeft een open blik en een luisterend oor.

Om klokslag 20.00 uur liep ik de foyer van de zaal in. Staande op een stoel – of was het de sidetable? – deed de altijd goedlachse Peter Vullings de opening van het Clubkampioenschap. Hij maakte de indeling van de vier klassen A t/m D bekend. Er zouden 25 tot 30 personen meedoen, maar er hadden zich helaas 4 personen afgemeld. Wel fronste ik even de wenkbrauwen toen ik de indeling van Poule D hoorde: met voorzitter Siebren!? Ondanks dat hij daarmee in mijn ogen al te laag was ingeschaald, mocht hij ook nog eens beginnen tegen zijn vriendin Irene. ‘Een mooi opwarmertje’, bedacht ik daarbij.
Munten
Rondkijkend zag ik bekende en minder bekende gezichten. De bekendste zaten aan de bar. Ik liep naar ze toe en bestelde wat te drinken bij Peter Coppens, De barman van JCV. Van de avond waarop het boek ‘IN DE ZAAL’ werd gepresenteerd had ik nog wat munten met het rode JCV-logo over. “Die zijn niet meer geldig, maar voor jou maak ik ’n uitzondering”, zei Peter. (Ik hoop je met deze onthulling niet in de problemen te brengen, Peter).
Om zowel het foyer- als het zaalgebeuren goed te kunnen volgen, stond ik op een mooie plek. Bij vader Joop en zoon Dave van Doremalen. Op tafel 1 waren de ‘toppers’ met hun wedstrijden bezig; vier jonkies en een veteraan. Mooie en spannende partijen gezien. Vooral die van Simon tegen Artem, waarbij Simon de winst voor het grijpen had maar het op 10-8 in de vijfde set toch niet kon afmaken.

Artem in ‘Ukraine’
Dweil

Toen ik Artem zo bezig zag, spelend in een geel/blauw shirt, gingen mijn gedachten naar die vreselijke oorlog ten oosten van ons land. Zo dichtbij. Elke dag vallen er slachtoffers. Wat gaat er in zo’n jonge jongen om?
Op de tafel ernaast was ook een leuke partij aan de gang. Tussen de altijd goedlachse Peter V en iemand die – volgens ‘Tjo’- leek op Frans Willems, vanwege die twee kniebanden. ‘Dweil’, riep die ‘Frans’ ineens richting bar. Ik dacht eerst dat die kreet aan mij was gericht, maar dat bleek toch niet zo. Aangezien er geen dweil bij de bar aanwezig was, liep hij richting kleedkamer om met een natte handdoek terug te keren…. Peter droogde hem ermee af en ‘Frans’ beende richting uitgang om zich niet meer te laten zien…..
Waar maak je je druk over als er naast je iemand staat in een geel/blauw shirt met ‘Ukraine’ erop?


Weer een tafel verder zal ik iemand met een blauw shirt en de naam ‘Belcrum’ erop. Toen zag ik het pas goed: Dirk Eikemans! Bij de naam Belcrum denk ik altijd aan de gebroeders Mertens, aan Frans Joossen en de helaas te vroeg gestorven Kees Ruesdisueli. En uiteraard aan Pieter Brooymans, vroeger nog trainer bij JCV.
Mooie avond
Aan de bar bleef het gezellig. Serieuze praat afgewisseld met slappe klets. Daar hoorde ik van weer enkele nieuwe evenementen die op de agenda staan: darten en een TV-Avond. Over dat laatste informeerde ik bij Will Balvers, een van de organisatoren. De TV-Avond zal best een mooie avond worden, met lekkere muziek en mooie verhalen….
Het mooiste nieuws is natuurlijk dat we weer landelijk gaan spelen met ons eerste herenteam. En dat onder leiding van Rudi van der Schoot, die op een afstandje toekeek hoe zijn zoon Jordi ook geweldig stond te spelen. ‘Sinds ik hem enkele maanden geleden met z’n moeder een van hun honden zag uitlaten, is hij volgens mij wéér een stuk langer geworden’, dacht ik op te merken.

Alles wat me op het Clubkampioenschap 2022 opviel en waar ik zo m’n gedachten bij had, werd mogelijk door de inzet van velen. En daar mag iedereen best trots op zijn. We hebben weer meer jeugd die nu al leuke resultaten boekt.
Ik kijk al uit naar volgend jaar en ik wens iedereen prettige Kerstdagen en een gezond 2023.

De Molenwiek