Competitie-indeling voorjaar: Jeugd 1 en 2 beginnen 28 januari met onderlinge kraker

Nog net voor we 2024 binnen knalden, maakte de NTTB de indeling bekend van de voorjaarscompetitie 2024-2025. Daarin komen we met twee teams meer uit dan afgelopen najaar. De nieuwe indeling had voor JCV 1 een kleine tegenvaller in petto, bracht het ‘vorige tweede’ (nu JCV 3) een meevallertje en levert op de eerste speeldag bij de jeugd meteen een onderlinge kraker op.

Siem, Jort en Stan promoveerden als Jeugd 2 naar de 1e klasse DUO.

Om van wal te steken met dat laatste: In de eerste klasse A van de DUO-competitie bijten Jeugd 1 en Jeugd 2 op zondag 28 januari het spits af met een wedstrijd tegen elkaar! Dat JCV-onderonsje staat nu nog geprogrammeerd in Aarle-Rixtel, maar natuurlijk gaan we proberen om de kraker tussen Jeugd 1 (Jort/Lars/Ole) en Jeugd 2 (Stan/Hugo/Steven/Siem) in onze eigen zaal te laten spelen!

Nieuw avontuur

Jos Hendriks

Ons vlaggenschip, gepromoveerd naar de tweede klasse, hoopte met versterking Jos Hendriks aan boord nog ‘n klasse hoger te mogen uitkomen, maar dat verzoek kon door de NTTB niet worden gehonoreerd. JCV 1 begint daardoor in 2C aan een nieuw avontuur, en op vrijdag 26 januari wordt de voorjaarscompetitie in gang gezet met een bezoekje aan Waalwijk 2. Jos, Simon, captain Will, Xiang en de voorlopig geblesseerd toekijkende Hans nemen het verder op tegen TIOS 3, OTTC 1, TTVE 1 en ROTAC 1.

Opluchting

Is de plaatsing in 2C een lichte teleurstelling voor ons eerste team, de plek in 4F is voor onze reserves weer een opluchting. JCV 2 verloor de P/D-wedstrijd tegen PJS 2 immers met één puntje verschil, maar het hoeft die nederlaag niet met degradatie te bekopen. Met bewezen derdeklassers als Henk Wentink, Dick van der Krabben en Willy van de Donk in de gelederen en met Rob van Kasteren als ‘vierde’ man, lijkt JCV 2 in 4F meer dan op z’n plaats. Op vrijdag 26 januari begint JCV in eigen huis tegen ROTAC 2. Andere tegenstanders zijn Attaque 2, Maashorst 3, Nev. Despair 7 en LUTO 3.
Ook JCV 3 maakt z’n opwachting in de vierde klasse. In 4F neemt captain en kopman Peter Vullings de begeleiding van de ‘jonkies’ Wendy Han en Tom Gloudemans nog ‘n seizoen op zich. Patricia van der Schoot viert haar competitierentree. Een bezoekje aan Never Despair 8 gaat op 26 januari het eerste wapenfeit opleveren. ASIO 1, TIOS 6, Smash 2 en TTVE 2 zijn de andere tegenstanders.

Roeland Hendricks

Versterkt kwartet

Na overtuigend het kampioenschap in de zesde klasse te hebben binnengehaald, gaat het al lang samen optrekkende kwartet John van Iersel, Monika Coppens, Lineke Kooyman en Kees Derksen het dit voorjaar proberen in 5F. Roeland Hendricks is het team komen versterken. JCV 4 begint vrijdag 26 januari thuis tegen ROTAC 3. De concurrentie bestaat verder uit NTTV 2, OTTC 4, TIOS 8 en Nev. Despair 10.

‘Extra’ zesdeklassers

JCV 5 en JCV 6 zijn de twee extra teams waarmee we komend voorjaar de competitie van de zesde klasse ingaan. Max Rinsampessy, Jetse Offers en Raz Aldebis krijgen in het acht teams tellende 6D ondersteuning van Klaudi Nordmann en Arie Kroon, die beiden hun competitiedebuut maken. BSM 2 is op vrijdag 26 januari op eigen tafel de eerste opponent.
JCV 6 begint in 6E aan een nieuwe klus. De vijfmansformatie (Marcel Verhoeven, Johan van de Nieuwenhuizen, René Vorstenbosch, Rudy Sasabone en de teruggekeerde Frits Jansen begint met een bezoekje aan Kruiskamp 4.
Het volledige programma is te vinden op de website van de NTTB ZuidWest en in TTapp.

Het bestuur van JCV wenst alle leden een fijn, gezellig, gezond en succesvol 2024!