Vrijdagavond 16 december, vanaf 19.30 uur: Clash van de Club in vier groepen

Het is bijna zo ver! Morgenavond (vrijdag 16 december) vanaf 19.30 uur wordt bepaald wie DE BESTE VAN HÉÉL JCV is. Alleen degenen die meedoen aan het Clubkampioenschap Senioren 2022 komen ervoor in aanmerking en dat zijn er vooralsnog zevenentwintig (27).

Die 27 kunnen op één avond niet allemaal tegen elkaar spelen. Daarom heeft ons TZ- en organisatiebaasje Peter Vullings de deelnemers ingedeeld naar rankingpunten i.c. (vermoede/ingeschatte) speelsterkte en verdeeld over vier groepen. Op logistieke gronden is voor enkele spelers ‘n verrassende keuze gemaakt. Ter speculatie laten we in het midden voor wie de uitzonderingen zijn gemaakt
De clubkampioen, DE BESTE VAN HÉÉL JCV, komt logischerwijs uit de door Peter samengestelde A-groep. Die wordt gevormd door Simon Schoones, Tom Verhees, Artem Zeziulin, Jordi van der Schoot en ‘good old’ Wim van der Sande, die als niet te onderschatten outsider en kandidaat voor de wisseltrofee geldt.
De omvangrijke groep B bestaat uit twaalf spelers en die zijn onderverdeeld in twee subgroepen. Tom Gloudemans, Xiang en Wendy Han, Peter Vullings, Dirk Eikemans, Hans Wagenaars, Will Balvers, Henk Wentink, Max Rinsampessy, Rob van Kasteren, René de Laat gaan met elkaar in de slag.
Ook de jonge Olivier Aguayo Quintero (14) maakt deel uit van de B-groep. ‘Ollie’ deelt het lidmaatschap van JCV met dat van Never Despair. Omdat JCV hem de ruimte geeft om zich te ontwikkelen én omdat zijn niveau hoog genoeg is, mag hij zich meten in een van de subgroepen. Olivier plaatste zich onlangs voor de kwartfinales van de Nationale Meerkampen voor spelers Onder 15 jaar.
De C-categorie wordt gevormd door spelers van onze competitieteams 3 en 4. Frits Jansen is de enige vertegenwoordiger van het vierde; Monika Coppens, John van Iersel, Kees Derksen en Lineke Kooyman proberen de eer van JCV 3 hoog te houden.
Voorzitter Siebren van der Zee is na dertig jaar zonder serieuze oefening terug te vinden in de D-klasse. Daar gaat hij proberen de bloednerveuze Irene de Kok door het kampioenschapsgeweld te loodsen en verder vindt hij Hans van Laarhoven, nieuwkomer Maarten van Vliet en René Vorstenbosch op zijn weg.

Het clubkampioenschap van de JCV senioren, de Clash van de Club, is vrijdagavond vanaf 19.30 uur In De Zaal.
Het BarTeam is voorbereid op een avond vol ‘Topsport en Gezelligheid’ en werkt deze avond met consumptiekaarten.
In de eerste maanden van 2023 organiseren we het JCV-clubkampioenschap voor junioren.