Clash tussen Jeugd 1 en Jeugd 2 laat verrassende ontwikkeling junioren zien

Drie overwinningen en drie nederlagen van onze senioren zorgden al voor een evenwichtige eerste speelronde van de Voorjaarscompetitie, en een dag later werd die balans niet verstoord door de onderlinge clash tussen JCV Jeugd 1 en JCV Jeugd 2. Zoals te verwachten viel – en zoals het eigenlijk ook hoort – was het vaandelteam de reserves te machtig (4-1). Maar wat was het leuk en verrasten die gassies met wat ze al laten zien!

Jort aan service in het dubbelspel tussen Jeugd 1 en Jeugd 2. Stan is de ontvanger, rechts peilt Steven het effect en uiterst links ziet Ole het aan.

Brutaal

Het zou natuurlijk een kanjer van een surprise geweest zijn als Jeugd 2 z’n trainingsmakkers van Jeugd 1 het nakijken had gegeven. Zover kwam het dan ook niet, maar een verrassing hing wel even in de lucht. Steven Kaptein trok de openingspartij tegen Jort de Visser namelijk brutaal met 3-0 naar zich toe omdat Steven veel tegenhield van wat Jort aanvallend bracht.

Steven Kaptein verraste in de openingspartij met een 3-0 zege op Jort de Visser.

Met die brutaliteit was de waarschuwing van Jeugd 2 luid en duidelijk ontvangen bij Jeugd 1 en binnen het uur had het favoriete koppel orde op zaken gesteld. Ole Brochard gaf Stan Bouwman met 3-0 het nakijken, het dubbel werd met 3-0 gefikst en ook beide laatste enkelpartijen werden met straight games genoteerd voor Jeugd 1: 4-1.
Tot zover de dienstmededelingen rond de onderlinge jeugdclash bij JCV.

Ontwikkeling

Het was na flink wat jaren dus al speciaal om weer eens twee JCV-jeugdteams in competitieverband tegen elkaar in de arena van de eigen zaal te zien. Maar wat het onderonsje nog meer de moeite van een bezoekje waard maakte, was dat alle vier de uitverkoren junioren een flinke ontwikkeling lieten zien.

Stan Bouwman in afwachting van een hoge service, terwijl Ole Brochard een mooie forehand slaat.

Om ze alle vier maar te benoemen: clubkampioen Ole straalt zelfvertrouwen uit dat neigt naar zelfverzekerdheid. Hij durft en doet en kan inmiddels een forehand slaan (ook topspin!) zoals je die graag ziet. Jort zit ‘m op de hielen met een gewaagde service en een technisch mooi uitgevoerde backhand. Stan durft het spelletje te spelen, raakt z’n backhand en accepteert foutjes. ‘Die maakt iedereen’, zei hij zaterdag. Steven heeft een scherp oog, hij brengt veel terug en plaatst goed! Wat meer durf en eigen initiatief, en stapjes worden sprongen.
Over enkele weken staan Jeugd 1 en jeugd 2 weer tegenover elkaar in ‘de DUO’. En gelukkig ook weer in eigen zaal. Dan misschien met de zaterdag jarige Siem en met Steven’s broer Hugo. Benieuwd hoe die zich verhouden tot hun team- en clubgenoten, maar wie er dan ook achter de tafel verschijnen in het centercourt: ook die jeugdclash zal dan zeker de moeite van een bezoekje lonen.

Steven Kaptein wordt toegesproken door coach Peter Vullings.