Carnaval is klaar, ballen maar
in een weekend vol uitersten

Nu dat feestje van ‘alle zorgen even opzij’ weer achter de rug is, gaan we door waar we gebleven waren. Ook met de competitie van JCV 1 t/m 5 en onze jeugd. Dus: carnaval is klaar, ballen maar! Maar wel even ieders geheugen opfrissen: hoe was het ook alweer vóór iedereen zich onderdompelde in hossen, polonaise, zwieren, zwaaien met die handjes en ‘waar is dat feestje?’
Nou, op dit moment is er nog nergens een feestje. Er is wel zicht op. Voor enkele teams ziet de nabije toekomst er fraai uit en met een weekend vol uitersten voor de boeg kan het perspectief nog veel beter worden. Maar het kan ook zo verkeerd uitpakken dat je zou kunnen terugverlangen naar carnaval en ‘alle zorgen even opzij’.

Op onze tafels is sinds deze week reclame te zien van onze sponsor T-Company, het bedrijf van clublid Boy van der Fange dat de nieuwe kleding bedrukte.

Nu dus even een korte reminder van hoe het ook alweer was. Van boven naar beneden en met alleen wedstrijden op vreemde tafels voor de boeg. Dat is trouwens wel jammer, want deze week deden we wat we T-Company beloofden door stickers van onze kledingdrukker op onze eigen tafels te bevestigen. Volgende week trainen we weer, alle teams spelen dan thuis en dan borduren we verder op eigen Donics en Joola’s met de blauwe sticker.

Trainer/coach Rudi van der Schoot spreekt Artem Zeziulin toe. Links Jordi.

Belangrijke slag
We beginnen deze opfrisser bij ons eerste team, dat keurig derde staat in de derde divisie C. JCV 1 heeft 2 punten achterstand op 21-Up en 6 op koploper De Treffers. Die twee treffen elkaar zaterdag, terwijl trainer/coach Rudi met Jordi, Artem en Thy dan op bezoek gaat bij hekkensluiter Alexandria. In Rotterdam beginnen ze om 13.00 uur, twee uur eerder dan normaal.
Om kort te gaan: JCV 1 kan een belangrijke slag slaan en opstomen naar plek 2. Het plussen, minnen en kansberekenen slaan we nu even over.
Uitbouwen
Dit ‘weekend van uitersten’ heeft onder meer betrekking op JCV 2. Dat is koploper in 4F en het kan bijna niet anders dan dat Xiang, Henk, Dick en/of Max, Will en Simon die leidende positie op bezoek bij rode lantaarndrager Belcrum gaan uitbouwen.
JCV 3 krijgt een zwaardere dobber. Onze nummer voorlaatst gaat bij Taverbo in Boxtel op bezoek bij een koploper die nog maar twee potjes verloor. Peter, Rob, Wendy en/of Roeland en Tom zullen de schade vooral beperkt willen houden om de veilige middenmoot van 4E in zicht te houden.
Aangewezen moment
Met een schamel totaal van 7 punten is JCV 4 de nummer laatst van 5G. In Eindhoven treffen Kees, Monika, Lineke en/of John vrijdagavond Flash. Als JCV 4 weg wil komen van de grootste degradatiedreiging, dan is het daar een aangewezen moment voor.
Elk puntje
In 7G staat JCV 5 er goed voor. Johan, Rudy en Marcel verdedigen hun koppositie vrijdag tegen middenmoter Taverbo. Het onderlinge verschil bedraagt 5 punten, maar doordat de voorsprong op de concurrenten Heerewaarden en Kruiskamp klein is en die twee teams minder lastige tegenstanders treffen, zal in de titelrace elk puntje tellen. Mogelijk dat JCV 5 steun vindt van ons derde, dat immers ook acte de présence geeft in Boxtel.

Lars (links) en Ole vormen Jeugd 1 zondag tegen TTCV 2.

Grote stap
Deze vierde competitieronde wordt zondag afgesloten met een bezoekje van Jeugd 1 aan Oss. Kees Derksen begeleidt daar de broers Ole en Lars, die deze keer Jeugd 1 vormen. Na een 4-1 overwinning  en een even grote nederlaag vindt Jeugd 1 zich terug op de voorlaatste plaats van de 1e klasse DUO. Geen nood, want twee van de drie hoger genoteerde teams hebben ’n wedstrijd meer gespeeld. Één van die twee is TTCV 2, zondag in Oss de tegenstander. Net als voor JCV 1 geldt voor Jeugd 1 dat een grote stap kan worden gezet maar dat we het cijferwerk even overslaan.
Alle resultaten en de consequenties ervan zijn in de loop van zaterdag en zondag terug te vinden op deze website.