Cadeautje (17) uit Ukraine versnelt proces ‘Tafeltennis op 1’

De eerste vergadering in de nieuwe bestuurssamenstelling was een lange. Met het onderwerp ‘Waar willen we naartoe en op welke termijn?’ was er donderdagavond dan ook gespreksstof in overvloed. Een plotseling binnengewaaid, 17-jarig cadeautje uit Ukraine, kreeg daarbij veel aandacht. Want Artem Zeziulin versnelt het proces ‘Tafeltennis weer op 1’ dat het bestuur als één van haar voornaamste doelen heeft geformuleerd.

De 17-jarige, uit Ukraine afkomstige Artem Zeziulin, aan het trainen in De Zaal.

‘Presentje Artem’ vluchtte voor het oorlogsgeweld in Charkov, de tweede stad van Ukraine. Zijn vader moest achterblijven, Artem zocht een veilig heenkomen met zijn moeder en tien jaar jongere zusje. Medio mei stond Artem plots bij ons in De Zaal en enkele dagen later was hij er wéér. Op de fiets vanuit Helvoirt. Hij sloeg drie ballen en sindsdien raakte ‘Tafeltennis weer op 1 bij JCV’ in een stroomversnelling.

‘Goed gevoel’
Vóór de oorlog met Rusland uitbrak, trainde Artem Zeziulin veertien uur in de week bij de vereniging Meteorit en behoorde hij tot de top van de Oekraïense junioren. De ene bron vermeldt hem op de vijfde plaats, een andere noemt hem als achtste, een meer recente rangschikt hem op plek 52. JCV ziet het hoe dan ook in hem zitten. Het 17-jarige talent koos voor JCV omdat hij een goed gevoel overhield aan het verhaal dat JCV hem in het bijzijn van zijn moeder voorschotelde.
Doordat we onze zaal 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar hebben, biedt JCV Artem de mogelijkheid zo veel mogelijk te trainen. ‘Dat is nodig om mijn vorige niveau weer te halen’, gaf hij aan.
Daarnaast wordt rond hem een team geformeerd dat op landelijk niveau gaat uitkomen. Contacten met mogelijke teamgenoten zijn inmiddels gelegd. De gesprekken verlopen soepel en veelbelovend. Om de stap naar landelijk niveau te kunnen maken, is dispensatie van de NTTB nodig. Daarvoor hoopt JCV op groen licht voor de voorjaarscompetitie van 2023.

Snel handelen
“Zonder zijn plotselinge komst zouden we nu nog lang niet zo ver zijn geweest. Maar Artem is een 17-jarig talent, een groeibriljantje dat zich zomaar aandiende en helemaal in onze toekomstplannen past. We moesten snel handelen”, zegt voorzitter Siebren van der Zee.
Artem verblijft voorlopig in het Emmaushuis in Helvoirt. Hij volgt een technische studie die hij komend jaar online hoopt af te ronden. Daarna wil hij gaan studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Peter Vullings is de nieuwe vice-voorzitter.

De lange bestuursvergadering leverde in de persoon van Peter Vullings een nieuwe vice-voorzitter op. In die functie volgt hij Rob van Kasteren op. Peter is ook bestuurslid Technische Zaken.

Blik op 2025
De bijeenkomst maakte duidelijk dat dit bestuur al verder kijkt en zijn blik heeft gericht op 2025, het jaar waarin we ons 75-jarig bestaan vieren. Tegen die tijd hoopt JCV sportief te zijn opgebloeid. De Zaal gaat meer de uitstraling van ‘tafeltennisvereniging’ geven en zal meer verwijzen naar de historie van de club.

Onze zaal gaat meer de uitstraling geven van JCV als tafeltennisclub.

Enkele ruimtes van onze accommodatie worden (op)geruimd waardoor er een meer passende invulling aan kan worden gegeven. Dat is onder meer nodig omdat we verwachten nog dit jaar de status van Wijksteunpunt te krijgen. Daardoor gaat De Zaal worden ingezet voor meer sociale doelgroepen. Tafeltennis blijft evenwel de leidende factor.
Op weg naar jubileumjaar 2025 zal ook prioriteit worden gegeven aan ledenbehoud en ledenwerving. Onze jeugdopleiding Young Stars wordt gecontinueerd en we maken werk van een uitbreiding van de trainersstaf.