Bovengemiddelde bedrijvigheid rond en in De Zaal, met het oog op de toekomst

Is het je opgevallen dat er voor de tijd van het jaar bovengemiddeld veel bedrijvigheid is rond en In De Zaal? Ondanks dat de voorjaarscompetitie net voorbij is, de trainingen op een lager pitje staan, de zomervakanties nog moeten beginnen en het aftellen naar competitieseizoen ’23-’24 nog bijna drie maanden duurt, gebeurt er toch van alles aan Van de Pollstraat 3A.

container met mannen van JCV ervoor
Sjouwers op wie altijd een beroep kan worden gedaan, staken vrijdag de handen uit de mouwen en enkele recreanten legden de batjes neer om hen te assisteren.


Eerder meldden we al dat ‘de (grote) driehoek’ links naast onze hoofdingang en de kleine driehoek rechts naast de entree is bestraat en verfraaid. Onze nieuwe sponsor Pijnenburg ruimde de wildernis links op en ook de stoffige zandhoop rechts werd aangepakt. Wat een orde, wat een netheid, wat een ‘extra’ ruimte geeft dat! JCV is blij met de aanblik van overzicht en rust, de bewoners van de appartementen ongetwijfeld ook en de leerkrachten van BS De Piramide hebben er parkeerruimte bij.
Inrichten
De genoemde verbeteringen stonden al een tijdje op ons verlanglijstje en dat geldt ook voor het leggen van zonnepanelen, het hangen van een airco in de foyer én onze aanvraag voor het plaatsen van slimme meters. JCV wil met z’n tijd mee, JCV moet zich inrichten voor de toekomst.

Orde lijkt ‘De grote driehoek’ extra ruim te maken.

Ook andere bedrijvigheid is gericht op onze toekomst, al zullen alle karweien waarschijnlijk niet of nauwelijks in het oog zijn gesprongen. Is bijvoorbeeld die berg ‘zooi’ achteraan die bestrate grote driehoek je opgevallen? Of heb je de container gezien die vrijdagochtend werd geplaatst? Enkele altijd paraat staande sjouwers vulden die container met de zooi die achteraan de bestrate grote driehoek was verzameld. Het waren spullen waar we al lang niet naar hadden omgekeken, waar we al veel eerder afscheid van wilden nemen maar waar we tegenaan bleven hikken.
Enkele uurtjes
Sjouwers op wie altijd een beroep kan worden gedaan, staken vrijdag de handen uit de mouwen en enkele recreanten legden de batjes neer om hen te assisteren. Binnen enkele uurtjes kon de volgepropte container weer worden opgepikt en geleegd. Je moest dus wel op het goede moment op die plek zijn om het op te merken.
Is het je opgevallen dat enkele ‘hokken’ van De Zaal worden opgeschoond? Is het je opgevallen dat muurtjes zijn gesloopt en er nieuwe ruimten ontstonden? Heb je meegekregen dat oud meubilair op de container ging en werd vervangen? Waarschijnlijk is alles volledig langs je heen gegaan. Net als alle aanpassingen aan de stroomvoorziening in allerlei ruimten van ons heiligdom, De Zaal.
Kracht vergroot
Dat is allemaal niet voor niets gedaan. We moesten en wilden meegaan met de tijd, we wilden al veel langer orde scheppen, opruiming houden. En door alles aan te pakken kunnen we met meer vertrouwen naar onze toekomst kijken.
De uitgebreide update van De Zaal heeft de kracht van die zaal vergroot en heeft de kracht van JCV versterkt. De Zaal aan de Van de Pollstraat 3A heeft meer rust, meer orde, lijkt extra ruimte te bieden en heeft meer toekomstperspectief.  
Idee?
Heb je een idee over wat JCV zou kunnen doen met alle nieuwe mogelijkheden die De Zaal e.o. nu biedt? Stuur een mailtje naar h.wagenaars@planet.nl
Voor de beste (uitvoerbare) suggestie(s) loven we ‘iets leuks’ uit.