‘Bizarre en unieke’ vrijdag levert JCV 3 én 1 op als kampioen; P/D voor JCV 2, 4 zet stap terug

Er werden al heel wat mogelijkheden opgeworpen over hoe we vrijdag 24 november 2023 uiteindelijk zouden kunnen aanmerken. Happy, sad, black en golden, zijn er enkele van. Nadat de kruitdampen in de zaal waren opgetrokken en JCV niet één maar twee teams in de armen had gesloten met Queen’s onvermijdelijke en onverwoestbare ‘We are the champions’ kwam daar ‘bizar’ en ‘uniek’ daar gisteravond nog bij.

Gelegenheidscoach Henk van der Zee (links) met de kampioenen Xiang Han, Hans Wagenaars, Will Balvers, Dick van der Krabben en Simon Schoones (v.l.n.r.) die JCV 1 naar de tweede klasse brachten. Op de foto ontbreekt Willy van de Donk.

‘Bizar en uniek’ gold vooral voor de opmars die ons eerste team gedurende het hele seizoen maakte. Van zelfbenoemde kampioenskandidaat tot bescheiden middenmoter. Van outsider in de kampioenspoule tot nummer 3, en tot uitdager van de titelfavoriet. Gisteravond legden captain Will Balvers, Simon Schoones en Xiang Han de laatste hand aan hun ‘bizarre’ opmars door Return Oss met 8-2 opzij te zetten en JCV 1 als kampioen van 3F naar de tweede klasse te loodsen.
Met clubicoon Henk van der Zee tijdens de hele zit als coach aan de kant, bleven Will en Simon knap ongeslagen. Samen wonnen ze ook het dubbelspel en de ene overwinning van Xiang bleek na vier uur strijd precies genoeg om de onmogelijke geachte apotheose toch met promotie af te ronden.

Voorzitter Siebren van der Zee heeft de kampioenen Kees Derksen, John van Iersel en Monika Coppens van JCV 3 in de bloemen gezet. Op de foto ontbreekt Lineke Kooyman.

Kwelling

Bizar verliep ook de strijd die JCV 3 tegen Never Despair moest leveren om een terugkeer naar de vijfde klasse te verwezenlijken. John van Iersel, Monika Coppens en Kees Derksen hadden daar slechts één overwinning voor nodig, maar door zenuwen overmand duurde de kwelling tot het dubbelspel eer dat puntje er kwam. Monika en Kees brachten de zenuwen tot bedaren door het dubbel met 17-15 in de vijfde game binnen te slepen.
Tegen alle verwachtingen in had John toen al zijn eerste en enige seizoensnederlaag moeten slikken, maar de ban was ermee gebroken. Uiteindelijk werd het 5-5 en met dat gelijkspel hield JCV 3 tien punten over op de enige concurrent uit Den Bosch.

Één puntje

De kwalificatie ‘bizar’ was ook al van toepassing op onze reserves. Peter Vullings, Wendy Han en Rob van Kasteren konden promotie/degradatie zoals verwacht niet voorkomen, maar met hun 8-2 zege op Unicum kwamen ze daarvoor slechts één luttel puntje tekort.
Peter bleef ongeslagen, Wendy schitterde met twee overwinningen, Rob straalde even hard maar baalde dat hij z’n eerste enkelspel met twee punten verschil had moeten inleveren. Over twee weken zijn de reserves van dorpsgenoot PJS de tegenstanders in de P/D.

Bizar klein

Één puntje was na tien competitieronden ook het bizar kleine verschil waarmee JCV 4 werd veroordeeld tot degradatie naar de zevende klasse. Tegen kampioen TTCV bleef Raz Aldebis ongeslagen en met Johan van de Nieuwenhuizen sr aan zijn zijde leverde ook het dubbelspel winst op. Door de 5-5 tussen ROTAC en Kruiskamp was het knappe verzet (4-6) echter net niet voldoende om aan een stap terug te kunnen ontsnappen.

(Later meer)