JCV 1 ‘baalt’ van gedwongen terugtrekken; reserves verrassen bij koploper

JCV heeft vrijdag (30 september) een betreurenswaardig besluit moeten nemen en het eerste team teruggetrokken uit de competitie in de derde klasse. Fysieke problemen bij drie van de vier basisspelers vormen de reden voor het onvermijdelijke besluit.

JCV 1, afgelopen mei nog in de bloemen vanwege het kampioenschap in de vierde klasse, met v.l.n.r. Peter Vullings, Jan van Os, Willie van de Donk, Michael Keislair en Dick van der Krabben.

Teamcaptain Peter Vullings kampt met een tennisarm, een blessure die zich binnen afzienbare tijd zal herstellen. Op dit moment is tafeltennis op competitieniveau voor hem echter niet aan de orde. Met het herstel van Michael Keislair en Willie van de Donk is waarschijnlijk meer tijd gemoeid.
Door het (tijdelijke) wegvallen van deze drie vertrouwde gezichten in JCV 1, bleef alleen Dick van der Krabben over om de clubkleuren in de derde klasse te verdedigen. Doordat de lichamelijke klachten zich vorig weekend al deden gelden, werd Will Balvers afgelopen week al wel bereid gevonden voor enkele invalbeurten. Voor vrijdagavond was hij echter nog niet speelgerechtigd en om uiteenlopende redenen was het ook niet mogelijk om spelers vanuit lagere teams door te schuiven.
Streep door rekening
Voor de betrokken spelers is alle malheur uiteraard nog het meest vervelend, voor JCV is het sportief een streep door de rekening en een bittere pil. In de voorbije voorjaarscompetitie maakte vrijwel hetzelfde gezelschap nog furore in de vierde klasse. In mei wist het kwartet, samen met Jan van Os, met overmacht de titel te veroveren.
JCV 1 had zich ten doel gesteld om het veroverde terrein de komende maanden te blijven bezetten. Een stapje hoger op de competitieladder had JCV 1 het tot dusverre echter erg moeilijk. De eerste wedstrijd werd wegens blessures al uitgesteld, vorige week wreekten de lichamelijke ongemakken zich en werd in eigen huis een 10-0 nederlaag geleden. “We hadden heel graag laten zien dat handhaving op dit niveau wel degelijk mogelijk was”, meldde Peter Vullings. “We balen hier dan ook enorm van.”
Het treffen met Kruiskamp 3 dat voor vrijdagavond was geprogrammeerd, werd afgezegd. De NTTB heeft JCV 1 inmiddels uit het competitieschema verwijderd.
We wensen Michael, Willie en Peter van harte beterschap en veel sterkte in de komende periode.

Rob van Kasteren, tevreden en ongeslagen aanvoerder van JCV 2.

Opkikker
Er was niet veel dat de pijn en teleurstelling rond alle tegenspoed bij de hoofdmacht kon verzachten, maar op de drempel van vrijdag naar zaterdag zorgde JCV 2 al wel voor een welkome opkikker. Onze reserves verrasten aangenaam door op bezoek bij koploper Never Despair met de winst aan de haal te gaan; 3-7.
In Den Bosch gaf teamcaptain Rob van Kasteren de juiste richting door zijn drie enkelspelen met winst te bekronen. Xiang Han bleef twee keer aan de goede kant van de score, Roeland Hendricks won één keer. Winst in het dubbelspel (Xiang/Roeland) zorgde ervoor dat JCV 2 aansluiting vond met de brede kopgroep in de vierde klasse. “Deze aanvoerder is tevreden”, liet Rob vanuit de provinciehoofdstad weten.
Bijna remise
In het Gelderse Rossum was ook JCV 3 dichtbij een opsteker. Na twee ruime nederlagen in de ‘hogere’ vijfde klasse hadden Kees Derksen, Monika Coppens en John van Iersel een remise in het vizier, maar uiteindelijk bleek ROTAC’82 net wat te sterk. Kees won twee keer, Monika en John ieder één; 6-4. De vier punten zorgen er wel voor dat JCV 3 de rode lantaarn in handen gaf van Kruiskamp, dat met 9-1 billenkoek kreeg van koploper PJS 3.
In Ammerzoden mocht JCV 4 drie punten gratis in ontvangst nemen omdat tegenstander Always Fair met slechts twee man aantrad. Frits Jansen en Marcel Verhoeven voegden ieder nog één persoonlijke zege aan de cadeautjes toe: 5-5.