Hoge verwachtingen, veel vragen. Ballers klaar? Knallen maar!

Vanaf vanavond (vrijdag 27 januari) gaan we weer in competitieverband los. Vijf JCV-teams staan in de startblokken voor de Voorjaarscompetitie 2023 en vier van de vijf teams (2, 3, 4 en 5) spelen thuis. Dat doen ze in de nieuwe JCV-outfit en op hagelnieuwe Donic-tafels die Kees op een smetteloze vloer waterpas heeft gezet. Over het hele front heersen ‘hooggespannen verwachtingen’, maar die moeten eerst nog worden waargemaakt.

Onze Kees zorgde voor een onberispelijke vloer in De Zaal. De witte vlekken op de foto zijn geen hoopjes sneeuw, maar is weerkaatsing van het licht.

Ons eerste team komt na een volledig in het water gevallen Najaarscompetitie, een totale make-over en een oversteek naar de derde divisie C weer eens uit op landelijk niveau. Bij dit nieuwe JCV 1 gaan de ‘hooggespannen verwachtingen’ vooral over de vraag hoe Artem Zeziulin, Jordi van der Schoot en Thy Visser zich in 3C gaan houden.

Simon Schoones vervangt de zieke Jordi zaterdag in Heemstede.

Op het niveau dat vier klassen hoger ligt dan de derde klasse (ZuidWest) waaruit JCV 1 zich enkele maanden geleden nog moest terugtrekken, hebben de drie nieuwe gezichten zich allen al eens bewezen. De uitgangspunten en omstandigheden zijn nu echter aanzienlijk anders. Een eerste indicatie van de mogelijkheden krijgt JCV 1 zaterdag, wanneer in Heemstede kampioenskandidaat HBC het ontvangstcomité vormt.
Jordi moet morgen overigens verstek laten gaan. Hij is nog niet voldoende hersteld van de ziekte die hem ook vorige week al aan de kant hield. Simon Schoones is zijn vervanger.

Alle vier thuis
Van de andere vier seniorenteams komen er twee uit in de vierde klasse, JCV 4 strijdt in de vijfde klasse en JCV 5 in kelderklasse 7. Het aantrekkelijke van de eerste competitieronde is, dat alle vier die teams vanavond vanaf 20.00 uur in onze eigen zaal in actie komen.
In 4E beginnen Dick van der Krabben, Willie van de Donk, Xiang Han, Henk Wentink en/of Max Rinsampessy als JCV 2 vanavond tegen het derde team van Red Star ’58. Zijn ze goed genoeg voor de vierde klasse, of zit er misschien wel wat meer in?
Die vraag ligt ook ter beantwoording aan Peter Vullings, Rob van Kasteren, Tom Gloudemans, Wendy Han en Roeland Hendrickx. Zij vormen JCV 3, dat in 4F Batswingers als eerste tegenstander tegenover zich vindt.

Tóch vijfde klasse
Het ongewijzigde JCV 4, bestaande uit John, Lineke, Monika en Kees, mag ondanks z’n verloren P/D-duel weer van start in de vijfde klasse. In 5G is Veldhoven 12 vanavond de eerste opponent. Weet het vertrouwde kwartet z’n plek nu wel op eigen kracht te behouden?
Frits, Marcel, Rudy, Johan en René konden het in de najaarscompetitie niet bolwerken in de zesde klasse. Als JCV 5 moeten ze nu het hoofd boven water zien te houden in de klasse 7D. De eerste horde is het vijfde team van Rotac ’82. Zit er eerherstel in?

Jeugd 1 (v.l.n.r. Lars, Ole, Jort en Jurre), debuteert in de eerste klasse DUO.

Vorderingen jeugd 
Ons ongewijzigde Jeugd 1 (Ole, Lars, Jurre en Jort) werd voor hun kampioenschap en promotie naar de eerste klasse van de DUO-competitie beloond met drie thuiswedstrijden! De eerste is op zondag 5 februari, maar de competitie begint al komende zondag.
Peter Vullings begeleidt het kwartet dan naar Aarle-Rixtel om daar tegen ATTC ’77 1 te snuffelen aan een wat hoger niveau. Afgelopen zaterdag toonden ze hun vorderingen al aan door het NTTB-tweedeklasser Taverbo op 5-5 te houden.