Au! Pijnlijke ronde in competitie JCV-teams

De competitieronde van vrijdag 18 maart leverde onze vier teams behoorlijk wat blauwe plekken op.  Ze speelden allemaal op vreemde tafel en ze keerden ook allemaal op eigen bodem terug met een nederlaag aan de broek. Voor JCV 2 en JCV 4, gezamenlijk op bezoek bij TTVE in Elshout, was die nog het meest pijnlijk. Ons tweede werd op de laatste plek vastgepind, JCV 4 raakte zijn koppositie kwijt.

Een onverwachte domper was de 6-4 nederlaag die ons eerste team leed in de confrontatie met Never Despair 6, de meest serieuze rivaal in de strijd om het kampioenschap in 4E. Waar een overwinning een voorschot op promotie zou hebben betekend, maakte het Bossche thuisteam de competitie juist een tikkie spannender.

Willie van de Donk vrijdagavond in actie tegen Vidhvath Viswanathan.

Door de 6-4 score, de eerste nederlaag na drie monsterzeges op rij, liep Never Despair weliswaar twee punten in, maar de voorsprong van 8 punten geeft JCV 1 nog voldoende lucht om met vertrouwen naar de toekomst te kunnen kijken. Voor Willie van de Donk waren de druiven extra zuur. Hij raakte zijn 100%-score kwijt door in een thriller van een vijfsetter (11-8) onderuit te gaan tegen Vidhvath Viswanathan. Dick van der Krabben en Peter Vullings bleven allebei steken op één overwinning.

Hoop op Max en Xiang
Ondanks het gezelschap en de steun van ons eigen vierde team en een onvervalste hattrick van captain Rob van Kasteren kon JCV 2 het in Elshout niet bolwerken tegen TTVE 2. Alleen Wim de Waal wist nog een puntje toe te voegen aan de drie die Rob op het wedstrijdformulier liet aantekenen.

Wim de Waal (l) en Rob van Kasteren bespreken hun tactiek voor het dubbelspel.

Door de 6-4 nederlaag is ons tweede nu hekkensluiter in 4F, maar desondanks gaat het team niet bij de pakken neerzitten. Voor de tweede competitiehelft is de hoop gevestigd op Max Rinsampessy en de Chinese penhouder Xiang Han. Max was de laatste twee wedstrijden niet beschikbaar, Xiang (spreek uit ‘Sjan’) heeft zich opnieuw aangemeld als competitiespeler.

Thuisvoordeel
In hetzelfde Elshout slikte JCV 4 een bitter pilletje. Door met 7-3 onderuit te gaan, moest de koppositie van 6E worden ingeleverd bij gastgever TTVE 3. Voor JCV 4 werden de punten binnengebracht door Monika Coppens en Kees Derksen. Ze wonnen ieder één enkelpartij en samen waren ze in een spannende vijf’setter’ ook de baas in het dubbel.

Kees Derksen

TTVE 3 heeft halverwege de competitie drie punten voorsprong op JCV 4, dat zich nog lang niet gewonnen geeft. “In de returnwedstrijd hebben wij het thuisvoordeel”, keek Kees Derksen vast hoopvol vooruit.
Ook voor JCV 3 zat er deze ronde geen winst in. Dinsdag al werd op bezoek bij de reserves van ASIO in het Betuwse Haaften met 7-3 verloren. In het duel der middenmoters van 6F kwam zowel Frits Jansen, Marcel Verhoeven als Johan van de Nieuwenhuizen tot één overwinning.
Voor onze twee jeugdteams was er dit weekeinde geen programma.

Onze vier competitieteams genieten komende weekeinde van een adempauze. Er is geen programma en mede daardoor wordt de zaal vrijdag ingericht voor de eerder aangekondigde ‘reünie’ van 20- tot ongeveer 50-jarige leden en oud-leden. De verwachting is, dat daar tussen de 60 á 70 man op af gaan komen.
De competitie wordt hervat op vrijdag 1 april en dan zijn alle vier JCV-teams in eigen huis te bewonderen en aan te moedigen.