Artem beloond met eerste toernooizege in Nederland

Bij JCV kennen we Artem Zeziulin al enkele maanden. Hij is bij ons bekend als een fanatiek en hardwerkend talent. Buiten onze zaal weten ze daar sinds vrijdagavond ook van. In Tilburg nam ‘onze Artem’ toen voor het eerst deel aan een toernooi in Nederland, en dat zette hij meteen volledig naar zijn hand.

Artem beloonde zichzelf voor zijn vele trainingsarbeid met z’n eerste toernooizege in Nederland.

Van de werkelijke status van het toernooi bij het Tilburgse Irene bleef veel onduidelijk, maar het lijdt geen twijfel dat Artem met zijn eerste toernooizege in Nederland enige naam heeft gemaakt. Hij klopte een tweededivisiespeler, versloeg ‘een jongen uit Singapore die ook heel goed was’ en bleef baas over twee spelers die in de derde divisie uitkomen.
‘Echt goed’
“Ik won al mijn wedstrijden en speelde echt goed”, rapporteerde de doorgaans erg zelfkritische Artem nadat hij vrijdagnacht tevreden, vol trots (‘maar zonder trophy’) was teruggekeerd op thuisbasis Emmaus in Helvoirt. Hijzelf wist geen namen, Artem kan die sowieso niet verstaanbaar uitspreken. ‘Als het goed is’ won Artem van onder anderen Vincent van Kuijck (Red Star ’58 Goirle, 3e divisie), Maurice van den Hoven (Irene, 3e divisie) en Tom Thijssen (Red Stars Venray, 2e divisie)’, meldt een andere bron.

Artem Zeziulin

Beloning
Met zijn eerste toernooizege in Nederland streek Artem de beloning op voor veel trainingsarbeid. De door JCV omarmde 17-jarige Oekraïense vluchteling traint wekelijks tenminste vijf keer. Op maandagmiddag, dinsdag- en donderdagavond is hij aan het werk in onze zaal. Op woensdag is eerstedivisiespeler Sjoerd van Heerebeek (Bergeijk) zijn partner en op vrijdag staat hij achter de tafel bij Belcrum.
Uitgeleend
Aan die Bredase club is Artem uitgeleend voor de najaarscompetitie 2022. Om te wennen, zijn niveau te kunnen bepalen en om rankingpunten te bemachtigen gaat hij in Belcrum 1 vier wedstrijden spelen in de derde divisie. Na afloop van de najaarscompetitie maakt Artem voor het eerst zijn opwachting in JCV 1.
NJM
De club heeft hem inmiddels aangemeld voor de nationale jeugdmeerkampen (NJM) voor spelers onder 19 jaar. De NTTB bepaalt aan de hand van zijn competitieresultaten of Artem direct kan worden toegelaten tot de landelijke kwartfinales. Omdat Artem nog geen ranking heeft, moet hij zich daar mogelijk nog voor kwalificeren via regionale voorronden van afdeling Zuidwest. De eerste ronde is in oktober.