Antoon Timmermans (1942-2021) Taaie tijger vergroeid met de plank

Op tweede kerstdag bereikte ons het droevige bericht van het overlijden van Antoon Timmermans. Ons oud-clublid was al geruime tijd ziek. ‘Toon’ overleed op 22 december. Hij werd 79 jaar.
Antoon Timmermans beleefde zijn allerbeste sportieve jaren bij de inmiddels verdwenen Vughtse tafeltennisvereniging JEEP. Daar vestigde D’n Timmer zijn naam als taaie verdediger met ‘houten plank’. Dat was een houten frame met daarop aan beide zijden slechts een stukje canvas met korte noppen naar buiten gekeerd.

Klassieke stijl
Zijn klassieke verdedigende stijl maakte Antoon Timmermans een lastige tegenstander en een gewilde trainingspartner voor clubgenoten van JCV, waar hij zich in de jaren zeventig bij aansloot. Toon maakte vele jaren deel uit van de trainingsselectie van eerst Siebren van der Zee en later Peter van Straelen. Met Peter van Ham en Hans Wagenaars kwam hij uit voor JCV 2 waarmee hij in 1979 de toenmalige promotie-hoofdklasse bereikte.

Antoon Timmermans in karakteristieke stijl.

‘Nou, nou, nou, nou’
Daarna was hij nog menigmaal inval- en oproepkracht voor het vaandelteam. Ook kwam Antoon Timmermans nog uit in de Duitse competitie, waarin ook zijn dochter en oud-JCV-lid Marianne (Lebherz) speelde. Wanneer een punt eens onnodig verloren was gegaan, slaakte Toon de wanhoopskreet die D’n Timmer bij JCV onsterfelijk maakte:  ‘Nou, nou, nou, nou. Natuurlijk door het midden!’
We verliezen in Antoon Timmermans een fanatieke, vriendelijke, doodgewone en lieve man. Een geboren JEEP-speler die JCV’er in hart en ziel werd.
Wij wensen Antoons vrouw Sjan, zijn dochters Antonie en Marianne en alle verdere nabestaanden veel sterkte bij het dragen van dit verlies.
In verband met de huidige coronamaatregelen vindt de afscheidsdienst van Antoon in besloten kring plaats op woensdag 29 december om 13.30 uur. De dienst is te volgen via de livestream: www.bijnen.nu/AntoonTimmermans.

Bestuur en leden ttv JCV