Afgestofte bekers en trofeeën terug in De Zaal voor een meer sportieve uitstraling

Onze sport weer belangrijk laten zijn, tafeltennis weer op 1 bij JCV. Alles bij elkaar is dat het doel dat het in mei aangetreden bestuur zich heeft gesteld. Onderdeel daarvan is De Zaal een beter passende uitstraling geven en hoewel het waarschijnlijk niet eens is opgevallen, is daar al heel voorzichtig een begin mee gemaakt.

Enkele van de honderden door JCV gewonnen trofeeën en bekers sieren de doorgang van de kantine naar de speelzaal.

Zo is onze zaalbeheerder Kees Derksen onopvallend en niet zichtbaar voor de doorsnee bezoeker van onze zaal begonnen met het opruimen van diverse ruimtes.
Verlost
In die vertrekken lagen spullen opgeslagen die al tijden niet meer zijn gebruikt maar die werden beschouwd als ‘zonde om weg te doen’. Om onze zaal in de nabije toekomst functioneler te maken, was echter keihard nodig dat diverse ruimtes ervan werden verlost.
Kunnen Kees’ inspanningen niet of nauwelijks worden opgemerkt, op enkele andere plekken in de kantine is die gewenste meer sportieve uitstraling van De Zaal sinds kort wel zichtbaar.
Getuigenissen
Peter Vullings beklom de trap naar de zolder, opende ‘oude dozen’ en liep langs honderden trofeeën en bekers die JCV in de loop der jaren veroverde of die door oud-topspelers aan de club ter beschikking werden gesteld. Ze zaten onder het stof, waren verroest of anderszins van kleur veranderd. Die getuigenissen van plaatselijk, regionaal, Zuid-Nederlands en nationaal succes lagen te verpieteren op onze zolder.
Het bewijs dat JCV ‘in het Nederlandse tafeltennis echt wel een geducht woordje meespreekt’ had ooit een plekje in uitpuilende vitrinekasten en boven een groene bar met skai-leder beklede krukken. Peter Vullings stofte er een aantal af, poetste bekers en trofeeën op en gaf ze weer een plekje in De Zaal.
Meer passend
Ze zijn waarschijnlijk niet eens opgevallen, maar ze staan willekeurig gerangschikt te pronken in onze kantine. Ze beogen De Zaal een bij JCV passende, meer sportieve uitstraling te geven en ze symboliseren een JCV waar het weer meer om tafeltennis draait.

Enkele bekers en trofeeën die weer een plaatsje hebben gekregen in onze kantine.