JCV 2 kan titel zien, 3 en Jeugd 2 mogen blijven, 4 moet aan de bak, 27 Table Stars in Stiphout

De voorlaatste ronde van de Voorjaarscompetitie 2024 had vrijdagavond (12 april) voor veel opheldering kunnen zorgen, maar gemiste kansen, verrassende uitslagen en een versnipperd programma hielden nog veel spanning vast. Nadat zaterdag alle wedstrijden in de negende ronde waren gespeeld was er al veel mist opgetrokken en viel er druk van de schouders bij zowel JCV 2 als 3.

JCV 5 legde donderdag al beslag op de titel in de zesde klasse D.

Feit is dat we met ons eerste team (vorige week) en JCV 5 (afgelopen donderdag) al twee kampioenen in huis hebben en dat voor ons zesde team afgelopen vrijdagavond het doek viel. Gegeven is ook dat JCV 2 komend weekend in de slotronde tegen naaste concurrent Attaque 2 punten nodig heeft voor promotie naar de derde klasse. JCV 3 is zeker van handhaving in 4E, terwijl JCV 4 vrijdagavond nog een spannend gevecht om handhaving wacht.
Jeugd 2 wist zich zondagochtend met een 3-2 zege op TTCV te handhaven in DUO 1A. Drie JCV Table Stars beleefden een sfeervolle ochtend bij TTV Stiphout, waar het met 27 deelnemers lekker vol liep.

Rui Zhao, ‘de man van het weekend’ bij JCV.

Onze reserves moesten bij Maashorst ‘om te beginnen’ een dikke uitslag noteren om vrijdagavond al een claim op de titel in 4F te kunnen leggen. Maar in plaats daarvan gingen Dick van der Krabben, Willy van de Donk en invaller Rui Zhao in Uden met 6-4 onderuit. Dat lag niet aan de ‘invalchinees’. De ongeslagen invaller-kopman van kampioensteam JCV 5 was ‘de man van het weekend’ door eerst bij ‘5’ ongeslagen te blijven en gisteravond twee klassen hoger nog eens tot twee winspartijen te komen. De vaste krachten Dick en Willy konden er ieder slechts één zege aan toevoegen.
De voorsprong op titelconcurrent Attaque bedraagt nu 7 punten, want het team uit Sint-Oedenrode ging zaterdag verrassend met 6-4 onderuit tegen Never Despair. Vrijdag wordt de titelrace beslist als Attaque en JCV 2 elkaar in Rooi treffen. Alleen een zege van Attaque groter dan 8-2 kan onze reserves van het kampioenschap afhouden.

Dubbel is keerpunt

JCV 3, dit weekend het enige thuisspelende team, liet vrijdag in een niet erg inspirerend decor zelf de kans liggen om zich definitief in veiligheid te spelen. Voor het oog van vier toeschouwers, een barman en een bliksembezoek van oer-JCV’er Toine van der Krabben bezorgde de 3-7 nederlaag het bezoekende TTVE uit Elshout het kampioenschap, terwijl JCV 3 voor handhaving in 4E het resultaat van het duel van ‘n dag later tussen Never Despair en TIOS moest afwachten.
Dat treffen leverde een 10-0 zege voor Never Despair op. De Bosschenaren sprongen daardoor naar de derde plaats, JCV 3 zakte naar de voorlaatste plek. Dankzij een voorsprong van 15 punten op hekkensluiter TIOS is JCV 3 echter verzekerd van handhaving.
Bij het 3-7 verlies van vrijdagavond tegen kampioen TTVE zorgde het dubbelspel voor het grote keerpunt. Na winstpartijen van Peter Vullings en Tom Gloudemans namen Peter en Wendy Han in de vijfde game van het dubbel een 9-3 voorsprong, maar daarna gingen 8 punten op rij verloren: 9-11. Die gelijkmaker (2-2) brak JCV. In de slotpartij redde Wendy haar persoonlijke eer nog.

Roeland Hendricks

Fingers crossed

Door bij hekkensluiter TIOS met 6-4 het onderspit te delven, maakte JCV 4 het zich in de strijd om handhaving in 5F onbedoeld lastig. Twee punten is het verschil tussen handhaven en (toch weer) degraderen.
In Tilburg kwam Roeland Hendricks met een hattrick sterk voor de dag, terwijl Lineke Kooyman en Kees Derksen jammerlijk op 0 bleven staan. Vrijdagavond is het in eigen huis tegen runner-up NTTV alle hens aan dek en bovendien fingers crossed voor de uitslag bij OTTC-TIOS.

Bookmakers

Gokken op handhaving van JCV 6 in de zesde klasse zal bij bookmakers een fortuin opleveren, maar die uitkomst is dan ook vrijwel uitgesloten. JCV 6 ging vrijdagavond kansloos met 9-1 tenonder bij OTTC en met 10 punten achterstand en alleen nog een wedstrijd tegen kampioen TTCV te gaan, mag het doek als gevallen worden beschouwd. In Oss redde Frits Jansen de eer voor JCV 6.

Jeugd 2 neemt revanche

Competitieronde 9 werd zondagochtend voor JCV positief afgesloten met een overwinning van 3-2 van Jeugd 2 tegen TTCV. In Veghel zorgden Siem Swinkels en Steven Kaptein er onder leiding van coach Kees Derksen voor dat Jeugd 2 ook komend seizoen samen met Jeugd 1 in de DUO-klasse 1 mag uitkomen. Zowel Siem als Steven won één enkelspel en samen wonnen ze het dubbel. Door de 3-2 winst bleef Jeugd 2 hekkensluiter TTCV net één puntje voor en werd revanche genomen voor de eerdere 2-3 nederlaag.

27 Table Stars

De derde ronde Table Stars bij TTV Stiphout toonde zondag aan dat het met jeugdige aanwas voor de tafeltennissport nog niet zo slecht gesteld hoeft te zijn. Met Charlize Manuhuwan, Allyn Kuijten en Tuur van Kesveld leverde JCV drie deelnemers en in totaal mocht gastheer Pieter welgeteld 27 spelers en speelsters van diverse clubs uitleg geven.
Na een door migranten verzorgde warming-up speelde ons trio onder het oog van begeleider Will Balvers twee wedstrijdjes. Tuur trad aan in een gemengd team, Charlie en de ongeslagen Allyn vormden JCV 2. Over enkele weken is de vierde, tevens laatste ronde van deze Table Stars-jaargang.

Gastheer Pieter geeft bij TTV Stiphout uitleg aan 27 Stable Stars. Rechts onze drie JCV-deelnemers Tuur, Allyn en Charlize.