Hans en Lex zijn de sterksten op ‘Monika’s Dubbeltoernooi’; Peter pakt speciale sportprijs

De 22 deelnemers (uiterst rechts boven is Irene nog nét te zien) vrijdagochtend aan ‘Monika’s Dubbeltoernooi’.
Toine van der Krabben brengt ten gehore wat Peter Vullings aanwijst.
De winnaars Hans van Laarhoven en Lex Kreijts met trofeeën.

Opgeluisterd door oer-JCV’er Toine van der Krabben en z’n inmiddels vertrouwde accordeonklanken werd de 2023-editie van ‘Monika’s Dubbeltoernooi’ vrijdagochtend/-middag een net zo sfeervol en geslaagd evenement als de vorige jaargang. Initiatiefneemster, naamgeefster en speelster Monika husselde 22 deelnemers door elkaar en smeedde ze tot elf koppels. Daarvan bleek het duo Hans van Laarhoven/Lex Kreijts na uren strijd en een door Kees Derksen verzorgde lunch het sterkste.

Aan ‘de lunch van Kees’.

Hans en Lex werden daardoor de trotse bezitters van de winnaarsbekers die bij de vorige editie nog in the pocket gingen bij Rudy Sasabone en Hans Wagenaars. Waar de uittredende kampioenen nog steeds genieten van een immer flonkerend kaarslichtje in een fraai gegraveerd lantaarntje, mogen ‘Monika’s’ nieuwe titelhouders dat doen met een dubbelwandig drinkglas, ondermeer gevuld met koekjes.

Siebren en Monika waren goed voor de tweede plaats.

Voorzitter Siebren van der Zee en organisator Monika legden beslag op de tweede plaats. De derde plaats was voor Kees Derksen en Peter Coppens.

Speciaal

Het bronzen duo Kees Derksen en Peter Coppens.

Vooral voor Peter zal het succesje speciaal zijn, want daar kwam het zelden en misschien wel nooit eerder van. Onze zaalbeheerder maakte er nooit een geheim van geen enkele sportieve ambitie te hebben. “Ik kan niks van tafeltennis en heb er ook nooit moeite voor gedaan om het te leren”, zegt hij daar steeds over. De derde prijs van vrijdagochtend viel blijkbaar wel in de smaak, want meteen schafte Peter een eigen batje aan. “Toch wel leuk”, had hij het gevonden.
Eerder dit jaar bracht de club Peter nog wel niet-sportieve hulde. Samen met dubbelpartner Kees werd hij benoemd tot Lid van Verdienste vanwege alle vrijwilligerstaken die hij en Kees bij JCV vervullen.

Clubtitels

Voor vandaag (zaterdag 16 december) staat nog een tweede groot intern toernooi op het programma. Vanaf 11.00 uur wordt gestreden om de clubtitel in het dubbelspel en vanaf ongeveer 13.00 uur vindt het Clubkampioenschap enkelspel plaats. Jordi van der Schoot en Peter Vullings verdedigen de dubbeltitel, Artem Zeziulin is erop uit om de Grote Clubbokaal voor het tweede achtereenvolgende jaar mee naar huis te nemen.